Kuntokiekkokausi huipentui voittolaukauksiin!

29.3.2015

Kauden 2014–2015 Kotkan kuntokiekkomestari – Karhula Bears.

Kotkan kuntokiekkokausi 2014–2015 vietiin päätökseen lauantaina (28.3.) pelatussa lopputurnauksessa.

Mestaruuden vei jo neljännen kerran peräkkäin Karhula Bears, joka tosin sai tiukan vastuksen tulokasjoukkue Hurukselan Urheilijoilta. Finaali ratkesi vasta voittolaukauksilla, kun ratkaisumaalin upotti verkon perukoille Bearsin Jarkko Savolainen.

Ensimmäisessä välierässä iskivät yhteen runkosarjan ykkönen Bears ja Kotkan Reipas. Hieman nihkeä aamuottelu päättyi Bearsin eduksi 3-0-lukemin. Tuomo Tähti piti maalinsa puhtaana, joutumatta taiston aikana todelliseen testiin.

KoRe sai lauottua Tähteä kohti ottelussa vain 10 kiekkoa ja nämä mies selvitti vaivatta. Virkaveli toisessa päässä, Joni Kattelus, joutui torjumaan lähes kolme kertaa enemmän ja niinpä kolme kiekkoa myös livahti verkkoon.

Toisessa välierässä pelasivat runkosarjan kakkonen HuRu ja kolmonen Kotkan Kiri. Alku oli tasaista vääntöä ja maaleja tehtiin tasatahtiin.

Ajassa 22.45 onnistui HuRun tehdä alivoimamaali ja liekö tämä katkaissut Kirin selkärangan(?), sillä sen jälkeen maaleja teki ainoastaan HuRu. Peli päättyessä Kotkan kilpajäähallin valotaululla komeilivat HuRun 7-2-voittolukemat.

Finaalissa ottivat yhteen siis Bears ja HuRu. Nämä joukkueet olivat jo runkosarjassa kaksi parasta. HuRu aloitti maalien teon, onnistuttuaan ennen kolmannen minuutin täyttymistä alivoimalla. Tästä edettiin tasatahtiin ja ensimmäinen erä päättyi lukemiin 2-2.

Toiseen erään Bears tuli uudelleen syntyneenä. HuRun peli hajosi ja joukkue joutui rikkomaan. Tämän seurauksena Bears onnistui maalaamaan kerran ylivoimalla ja kertaalleen siirretyn rangaistuksen aikana.

Kaikkiaan Bears vei toisen erän puhtaasti maalein 4-0. Pari osumista oli todella näyttävien syöttökuvioiden seurausta, joilla HuRun puolustus puhkottiin totaalisesti.

Kolmannen erän alkaessa pelin luultiin olevan taputeltu. HuRu oli kuitenkin toista mieltä ja pisti melkoisen rallin päälle. Erää oli pelattu vasta vajaa kolme minuuttia ja HuRu oli tullut jo maalin päähän.

Korkeasta mailasta HuRulle tullut jäähy kuitenkin kostautui ja Bears pääsi jälleen kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen alkoi käydä Bearsin rangaistusaition ovi. Parhaimmillaan heitä istui väärällä puolella kaukaloa kolme samaan aikaan.

HuRu ei kuitenkaan osannut käyttää etsikkoaikaansa hyväkseen ja maalit jäivät tekemättä. Kuitenkin heti viimeisen rangaistuksen päätyttyä HuRu onnistui ja heti kohta perään väänsi väkisin pelin tasoihin.

Loppu pelattiin ilman maaleja ja summerin soidessa taululla oli 7-7-tasalukemat. Tilanteita lisäosumiin oli molemmilla joukkueilla pelin kuluessa runsaasti, mistä kertovat maalivahtien torjuntalukemat: Bears 36 ja HuRu 37.

Voittomaalikilpailu eteni tasaisesti, sillä kolmen ensimmäisen laukojan jälkeen oltiin edelleen tasatilanteessa ja sitten jatkettiin yksi pari kerrallaan.

Onnistumisia tuli vuorotellen. Tehokkaimmin kiekko laittoivat verkkoon HuRun Niko Kuitunen ja Bearsin Jarkko Savolainen. Kuitusen harhautus ensimmäisessä laukaisussa olisi kelvannut mihin sarjaan tahansa.

Bearsin maalivahdin torjuttua HuRun Matti Saarilehdon laukauksen, pääsi Savolainen päättämään kauden pistämällä kiekon omalla vuorollaan varmasti verkon perukoille ja Bearsin juhlat olivat valmiit alkamaan.

Kotkan kuntokiekkokausi 2015–2016 on siis paketissa ja nyt on aika keskittyä nauttimaan kevään etenemisestä sekä kesästä.

Mestari-Bearsin kausi kuitenkin jatkuu vielä, joukkueen niin halutessa, sillä mestaruus oikeuttaa osallistumaan Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan alueen harrastekiekon lopputurnaukseen.